REGE I Shakshuka (REGE hagymás lecsóval) recept

REGE I Shakshuka (REGE hagymás lecsóval) recept

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézségi szint: könnyű
Mennyiség: 4 adag

(4 adag – kb. 250 kcal/adag)

Előkészítés: 20 perc
Sütés: 45 perc
Összesen: 65 perc

Hozzávalók

3 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál római kömény (csapott)
1 db chili (kicsi)
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
1 üveg REGE Hagymás lecsó
1 db padlizsán (közepes)
1 db közepes friss paradicsom
1 kávéskanál harissa paszta
1 teáskanál fűszerpaprika (édes)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
6 db tojás
1 csokor petrezselyem
10 dkg kecskesajt, vagy fetasajt

Elkészítés

Először áttörjük a fokhagymát majd gy nagy (nehéz, lehetőleg vas) serpenyőben hevítsünk olívaolajat, dobjuk rá a fokhagymát, a chilit, a köményport és egy kevés borsot.

Erre öntsük az egész üveg REGE Hagymás lecsót.

Ha már isteni illatok szállnak fel a serpenyőből, akkor jöhet a padlizsán és a friss paradicsomból vágott darabok. Magas lángon dolgozzunk, folyamatosan keverjük, ha kicsit odakap az sem baj, kellemes ízt kölcsönöz neki.

Következik a további ízesítés, harissa, só, bors, paprika. Addig süssük a hozzávalókat, hogy a paradicsom leve kissé besűrűsödjön, de a padlizsán karikák még maradjanak ropogósak.

Ha elkészült az étel, készítsünk hat mélyedést a tetején, és óvatosan törjük bele a tojásokat. Rögtön forgassuk át a szélüket, hogy bezáródjanak, mint egy buggyantott tojás. Fedjük le az edényt, húzzuk le a tűzről, és hagyjuk így pár percig.

Tálaláskor szórjuk meg egy kevés morzsolt kecskesajttal vagy fetasattal és frissen vágott petrezselyemmel. Hagyjuk a serpenyőben, így tegyük az asztalra. Kerüljön mellé meleg pita vagy fehér kenyér.