REGE I Rozmaringos sertéskaraj almakompóttal

REGE I Rozmaringos sertéskaraj almakompóttal

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi szint: könnyű
Mennyiség: 4 adag

(1 adag – 447 kcal/adag)  

Előkészítés: 10 perc  
Sütés: 15 perc 
Összesen: 25 perc  

Nehézségi fok: könnyű

Hozzávalók 

4 szelet sertéskaraj (kb. 150 g / szelet)
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 evőkanál friss rozmaring, apróra vágva (vagy 1 teáskanál szárított)
Só és bors ízlés szerint
400 g REGE almabefőtt

Elkészítés

A sertéskaraj szeleteket sózzuk, borsózzuk, majd szórjuk meg a felaprított fokhagymával és rozmaringgal.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat közepes lángon.

A karajszeleteket tegyük a serpenyőbe, és mindkét oldalát süssük aranybarnára, körülbelül 4-5 percig oldalanként, amíg a hús átsül.

Ha a szeletek elkészültek, vegyük ki őket a serpenyőből, és pihentessük pár percig.

A lecsöpögtetett REGE almabefőttet öntsük egy kis lábosba.

Ízlés szerint megszórhatjuk fahéjjal, majd lassú tűzön melegítsük át az almabefőttet néhány perc alatt, de ne forraljuk fel.

Helyezzük a megsült sertéskarajt a tányérra, és mellé kínáhatjuk az átmelegített almabefőttet.