REGE I Rozmaringos sertéskaraj almakompóttal

(1 adag – 447 kcal/adag)
Előkészítés: 10 perc
Sütés: 15 perc
Összesen: 25 perc
Nehézségi fok: könnyű
Hozzávalók
4 szelet sertéskaraj (kb. 150 g / szelet)
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 evőkanál friss rozmaring, apróra vágva (vagy 1 teáskanál szárított)
Só és bors ízlés szerint
400 g REGE almabefőtt
Elkészítés
A sertéskaraj szeleteket sózzuk, borsózzuk, majd szórjuk meg a felaprított fokhagymával és rozmaringgal.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat közepes lángon.
A karajszeleteket tegyük a serpenyőbe, és mindkét oldalát süssük aranybarnára, körülbelül 4-5 percig oldalanként, amíg a hús átsül.
Ha a szeletek elkészültek, vegyük ki őket a serpenyőből, és pihentessük pár percig.
A lecsöpögtetett REGE almabefőttet öntsük egy kis lábosba.
Ízlés szerint megszórhatjuk fahéjjal, majd lassú tűzön melegítsük át az almabefőttet néhány perc alatt, de ne forraljuk fel.
Helyezzük a megsült sertéskarajt a tányérra, és mellé kínáhatjuk az átmelegített almabefőttet.