REGE I mandulatejes zabkása meggyel
Elkészítési idő: 10 perc
Nehézségi szint: könnyű
Mennyiség: 4 adag

Előkészítés: 10 perc
Főzés: 10 perc
Nehézségi fok: könnyű
Hozzávalók
50 g hengerelt zabpehely (szükség esetén gluténmentes)
½ teáskanál fahéjpor
350 ml mandulatej
4 evőkanál vaníliás joghurt (növényi alapú)
3 evőkanál mandulapehely
REGE magozott meggy
Elkészítés
A zabpelyhet, fahéjat és a mandulatejet egy lábasba tesszük. Felforraljuk, és 10 percig alacsony hőfok felett lassan főzzük.
Amikor krémes, lekapcsoljuk a tűzhelyt, összekeverjük, lefedjük, majd 5 percig pihentetjük.
A zabkását kis tálakba kanalazzuk, összekeverjük a vaníliás joghurttal, majd rákanalazzuk a REGE magozott meggy kompótot. A kompót tetejére szórjuk a mandula pelyhet.
Melegen tálaljuk.