REGE I Kacsasült pároltkáposztával és hagymás törtburgonyával

REGE I Kacsasült pároltkáposztával és hagymás törtburgonyával

Elkészítési idő: 105 perc
Nehézségi szint: könnyű
Mennyiség: 4 adag

(4 adag – 1034 kcal/adag)

Előkészítés: 15perc
Főzés: 30perc
Sütés: 60perc
Sütés hőfoka: 200 °C
Sütés módja: alul-felül sütés

Hozzávalók

kacsasült
4 közepes db kacsa comb
1 ek kacsa zsír (sütőtál kikenéséhez)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
tört krumpli
1 nagy db vöröshagyma
5 dkg kacsa zsír
1 kg burgonya
fűszerpaprika ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
30 dkg REGE párolt vörös káposzta

Elkészítés

A megtisztított combokat sózzuk, borsozzuk, majd egy zsírral kikent kacsasütő tálba rakosgatjuk a bőrével lefelé fordítva. 1 dl vizet öntünk alá, lefedjük az edényt, majd kb. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

Sülés közben ellenőrizzük, amikor már puhulni kezd, visszafordítjuk a combokat, és ropogós-pirosra sütjük. A puhulás után takarja ki, és süsse pirosra.

Közben a jól megmosott burgonyát héjastól megfőzzük, majd leszűrjük. Amíg a burgonya fő, egy nagy fej vöröshagymát finomra vágunk, és kb. 5 dkg zsíron kevés sóval megfonnyasztjuk, majd a tűzről levéve sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk pirospaprikával.

A leszűrt burgonyát meghámozzuk, rátesszük a hagymás zsírra, összetörjük rajta, majd egybeforgatjuk, ha szükséges, utána ízesítjük.

Végül a ropogós kacsa combokat a hagymás tört burgonyával és a felmelegített REGE párolt vöröskáposztával tálaljuk.