REGE I Ecetes szilvás kacsamell grillezett zöldségekkel

Előkészítés: 5 perc
Főzés: 6 perc
Sütés: 15 perc
Összesen: 26 perc
Nehézségi fok: könnyű
Hozzávalók
2 közepes db kacsamell
1 szál rozmaring
2 gerezd fokhagyma
1 közepes szál sárgarépa
1 közepes fej zellergumó
1 üveg REGE Ecetes szilva savanyúság
1 ek olívaolaj
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
Elkészítés
A kacsamellek bőrös felét beirdaljuk úgy, hogy a húsba már nem vágunk bele, csak a háját vágjuk meg.
Mindkét oldalát rendesen sózzuk és borsozzuk.
Száraz serpenyőbe tesszük a kacsamelleket a bőrös oldalukkal lefelé, és 6 percig sütjük ezen az oldalon.
Közben hozzáadjuk a rozmaring szálat és a felvágott fokhagyma-gerezdeket.
A hatodik perc leteltével megforgatjuk a kacsamelleket, és körbepirítjuk a többi részét is.
Majd 15 percre betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe a húst, előtte szedjük ki a rozmaringot és a fokhagyma-gerezdeket. (Célszerű olyan serpenyővel dolgozni, ami sütőben is használható, ha ilyenünk nincs, akkor tegyük át tepsibe a húsokat!)
A negyed óra leteltével vegyük ki a húst, és hagyjuk 10 percet pihenni, majd szeleteljük fel, és lehet is fogyasztani.
Aki jól átsütve szereti a kacsamellet, az minimum 20 percig hagyja a sütőben!
Míg pihen a kacsamell, addig a megpucolt zöldségeket egyforma vékony hasábokra szeleteljük. Egy kis olíva olajon lepirítjuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Nem kell párolni, akkor jó, ha egy kicsit roszogós marad a zöldség.
REGE Ecetes szilva savanyúsággal tálaljuk!