REGE I Csirkés klubszendvics

(4 adag – 519 kcal/adag)
Előkészítés: 15 perc
Sütés: 30 perc
Összesen: 45 perc
Nehézségi fok: könnyű
Hozzávalók
házi „csirkemellsonka”
25 dkg csirkemellfilé (egy fél mellfilé)
3 ek napraforgó olaj
2 tk füstölt pirospaprika
2 tk fokhagymapor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.5 evőkanál agávé szirup
1 tk rozmaring
Szendvics
6 szelet toast kenyér (nagyobb, amerikai stílusú)
4 teáskanál majonéz
2 tk mustár (magos)
100 g füstölt szalonna (4 szelet, megsütve)
1 üveg REGE Hullámosra szeletelt uborka savanyúság
0.5 db fejessaláta
1 db paradicsom
100 g cheddar sajt (4 szelet)
Elkészítés
házi „csirkemellsonka”
A fűszereket alaposan összekeverjük az olajjal, majd körbe bekenjük vele a csirkemellfilét. Sütőtepsibe fektetjük és a tetejét még egyszer átkenjük a fűszeres bevonattal.
190 fokos sütőben sütjük kb. fél órát. Miután készen van, hagyjuk teljesen kihűlni, hogy jól szeletelhető legyen.
szendvics
A kenyérszeleteket megpirítjuk, 6 szeletből 3 nagy szendvicset készítünk, ami egyenként két főnek elegendő. Négy szeletet majonézzel kenünk meg, kettőt mustárral.
Alulra kerül egy-egy szelet majonézes kenyér, erre jön egy adag saláta (2 nagy levél kenyerenként) majd 1-1 réteg a szeletelt házi csirkesonkánkból és az előre lepirított szalonnából. A rétegezést vékony paradicsomkarikákkal REGE Hullámosra szeletelt uborka savanyúsággal és cheddar sajttal zárjuk.
A szendvics alsó fele ezzel készen is van, jöhet rá a másik szelet majonézes pirítós, majd megismételjük a rétegezést. A szendvicset a mustárral megkent kenyérszeletekkel zárjuk.
A kész szendvicset átlósan kettévágjuk – ez egy adag -, az így kapott felet pedig érdemes megint félbevágni középen. A negyedekbe ezután szórjunk fogpiszkálót vagy hurkapálcát rögzítésképpen, amit akár olajbogyóval vagy REGE Bébiuborka savanyusággal is díszíthetünk.