REGE I Rizotto zöldborsós fetával

REGE I Rizotto zöldborsós fetával

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint: könnyű
Mennyiség: 3 adag

Előkészítés: 10 perc  
Főzés: 25 perc 
Összesen: 35 perc  

Nehézségi fok: könnyű

Hozzávalók 
1 ek olívaolaj
10 dkg vaj (felkockázva)
2 közepes db újhagyma (felaprítva)
17 dkg rizottó rizs
1 dl fehérbor
6 dl zöldség alaplé
5 dkg feta sajt
30 dkg REGE zöldborsó

Elkészítés

Közepes lángon forrósítsuk fel az olajat, és olvasszunk benne fel 25 g vajat.

Tegyük bele a hagymát, és pirítsuk üvegesre. Majd adjuk hozzá a rizst. Főzzük kb 2 percig, aztán adjuk hozzá a fehérbort, és vegyük feljebb a lángot. Hagyjuk, hogy az alkohol sisteregve elpárologjon.

Miután a bor elforrt, szépen lassan adjuk hozzá az alaplevet, de ne egyszerre, hanem mindig csak egy merőkanállal. Sose tocsogjon a lében, de ne is hagyjuk „kiszáradni”. Közepes lángon addig csináljuk ezt, míg el nem fogy az alaplé, és a rizs puha nem lesz.

A REGE zöldborsót szűrjük le.

A rizottóhoz (miután levettük a tűzről) keverjük hozzá a maradék vajat, a reszelt parmezánt, ízesítsük, és keverjük bele a borsót.

Feta sajttal díszítsük.