REGE I Retro Hamburger csalamádéval recept

Előkészítés: 10 perc
Sütés: 25 perc
Összesen: 35 perc
Nehézségi fok: közepes
Hozzávalók
Hamburgerzsemle
60 dkg finomliszt
350 ml tej
4 dkg friss élesztő
4 ek vaj
6 dkg cukor
2 tk só
2 ek napraforgó olaj
Hamburgerhús
1 kg darált sertéshús
2 közepes fej vöröshagyma
1 ek mustár
4 ek ketchup
bors ízlés szerint
1 ek só
1 db tojás
9 db salátalevél
2 közepes db paradicsom
2 közepes fej vöröshagyma
10 dkg REGE csalamádé vegyes savanyúság
10 dkg füstölt sajt
10 db lapkasajt
9 teáskanál ketchup
9 kávéskanál mustár
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Hamburgerzsemle
A lisztben elkeverjük a sót, mélyedést csinálunk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral, majd beleöntjük a tejet, majd a vajat. Megvárjuk, míg az élesztő felfut. Ekkor jól összegyúrjuk, 1 órát lefedve pihentetjük.
9 gombócot formálunk, amit sütőpapíros tepsibe teszünk. További fél órát pihentetjük. Közben a sütőt 180 C fokra előmelegítjük (a sütő aljába egy kis edénybe vizet teszünk, a gőz miatt) A bucikat megkenjük felvert tojás+kevés tej keverékével. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Hamburgerhús
A húst és a többi hozzávalót jól elkeverjük és kb. 10-12 gombócot gyúrunk. Serpenyőben kevés zsiradékon sütjük készre. Amíg meleg, mehet rá a szeletelt füstölt sajt és 1-1 db lapka sajt.
A bucikat félbevágjuk, mehet rá ketchup, mustár. Erre a salátalevél, hús, hagyma, paradicsom és REGE csalamádé. Tetejére még menjen mustár és ketchup… és kész is.